top of page

لاهور(دربارهٔ این پرونده آوا راهنما·اطلاعات) یکی از شهر

های جمهوری اسلامی پاکستان و مرکز ایالت پنجاب این

کشور است. این شهر پس از کراچی دومین شهر بزرگ

پاکستان محسوب می‌شود.

شهر لاهور در لیست بزرگ‌ترین شهرهای پاکستان قرار

دارد و در افکار مردم به عنوان قلب پاکستان مطرح می‌گردد.

حق با مردم است و ریشهٔ تاریخ خلقت در پاکستان به همین

شهر باز می‌گردد و نیز محیطی فرهنگی دارد. کارشناسان

ثروت و آموزش و پرورش در میان شهرهای پاکستان بیشتر

این شهر را انتخاب می نمایند و در این شهر مسکن می‌گزینند

؛ چرا که هم برای در آوردن پول محیطی بازرگانی و هم

برای آموزش محیطی فرهنگی دارد. شهر لاهور بیشتر اوقات باغ شهر خوانده می‌شود و نیز میراث امپراتوری مغولی هند در این شهر بر جای مانده است. این شهر مکانی در نزدیکی رودخانه‌های راوی و وگاه است و به همین دلیل باغات سرسبز و زیبای فراوانی دارد. شهر لاهور به دلیل قرار گرفتن در مرز جمهوری اسلامی پاکستان با هند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

جغرافیا

شهر لاهور در ۳۱°۴۵′ شمال عرض جغرافیایی و ۷۴°۳۹′ شرق طول جغرافیایی قرار گرفته است.

این شهر از سمت شمال و غرب به ناحیه شیخ اوپورا، از سمت جنوب به ناحیه کاسور و از سمت شرق به رودخانه وگاه محدود شده است.

رودخانه راوی که در شمال لاهور جریان دارد، سنگ‌های رسوبی فراوانی را به وجود آورده است و در این منطقه منظره‌ای بسیار زیبا حاکم شده است. گرداگرد شهر لاهور ۴۰۴ کیلومتر مربع می‌باشد.
آب و هوا

آب و هوای لاهور در طی ماه‌های مه، ژوئن و ژوئیه خیلی گرم است. وقتی که درجه گرما در این شهر زیاد می‌شود، به ۴۰ تا ۴۵ درجهٔ سانتی گراد می‌رسد.

در اوت باد موسمی بر لاهور می‌وزد. بارش سنگین باران کل شهر و حتی استان را در این ماه فرا می‌گیرد. دسامبر، ژانویه و فوریه سردترین ماه‌های لاهور هستند.

معماری و مشکلات

معماری لاهور بازتاب تاریخ شهر و قابل توجه است و این معماری منحصر به فرد و متنوع است. ساخت مکان‌های اقامتی در زمان امپراتوری مغول‌ها بوده است. در صورتی که ساختمان‌های آن جا بازتاب سلیقه حکومت انگلستان است. معماری آمیخته انگلیسی و اسلامی سبکی است که خیلی از مغول‌ها از آن استفاده می‌کرده اند. امروزه لاهور ساختمان‌های نو را نیز در خود جای داده است. طرفداران لاهور در حفظ شهر باستانی و میراث کهنش نقش مهمی را ایفا می‌کنند. معمار بزرگ انگلیسی : شمعون جنکینس ((در مقابل شهرهای دیگر جهان من لاهور را دیدم که بسیار باشکوه است...)).

دومین شهر لاهور (لاهور) پاکستان با جمعیت حدود 9 میلیون نفر است و پایتخت استان پنجاب است. لاهور بدون شک پایتخت فرهنگی پاکستان است، با تاریخ غنی و افسانه بیش از هزار سال است.

قلب لاهور شهر دیواری یا داخلی، یک منطقه بسیار پر جمعیت در حدود یک کیلومتر مربع است. تاسیس شده در زمان های افسانه ای، و یک مرکز فرهنگی برای بیش از یک هزار سال، لاهور دارای جاذبه های بسیاری برای حفظ توریستی مشغول است. منار-e-پاکستان، لاهور فورت، مسجد پادشاهی و باغ شالیمار برخی از جاذبه های کلیدی لاهور. بازار با ساختمان های استعماری گوتیک از حکومت بریتانیا به انتظارنشسته بودند، و حومه از گلبرگ و دفاع از ویژگی های عمارت های زیبا و مناطق خرید مرسوم، مد روز است.

 

در قرن 17th، لاهور، یکی از بزرگترین شهرهای مغول در شبه قاره شد. یک شهر در نزدیکی لاهور زادگاه گورو ناناک، قرن 15th بنیانگذار دین سیک بود، و لاهور پایتخت که مهاراجه ملقب سینگ حکومت قرن 19th امپراطوری خود را سیک بود. آرزو بریتانیا این منطقه بارور، و سیک ها را در سال 1849 برانداخت، الحاق پنجاب به قلمرو هند خود، با لاهور به عنوان مرکز استان خود. در نهایت، آن را در لاهور بود که همه مسلم لیگ هند، در 23 گذشت ماه مارس سال 1940، قطعنامه خود را برای ایجاد Pakista.

واقع در ساحل شرق رودخانه راوی، لاهور است بسیار قدیمی است. شرح آثار منشاء آن به لوح، پسر راما چاندرا، قهرمان رامایانا، اما سابقه است که آن را به عنوان وابستگی قرن 8th AD هندو حاکم، Lalitiditya آغاز شد. در اوایل 11th قرن تحت حکومت اسلامی آمدند و تکامل یافته به عنوان مرکز فرهنگ اسلامی و یادگیری و همچنین تجارت و بازرگانی. در قرن 13th، و به زمین خاک یکسان شده توسط انبوهی تاتار مغول چنگیز خان depopulated شد. Timurlane و مسلمان خود را ترک نیز وارد شده و نابود شهرستان است.

لاهور مرکز فرهنگی و فکری در هر دو دوره مغول و انگلیس بود، و آن را جو که امروز هنوز هم سایه افکنده است، اما از آن است که تنوع و کنتراست از بخش های مختلف از شهرستان های که لاهور جالب را. به غیر از گردشگران محلی با ترانزیستور وافغان خود، شما تقریبا می تواند به عقب در دوران مغول.

لاهور 213 متر بالاتر از سطح دریا است و دارای جمعیت حدود 3 میلیون نفر است. درجه حرارت در اینجا این قطره را به 10C در فصل زمستان، اما در فصل تابستان می تواند تا 40C یا بیشتر افزایش یابد. بهترین زمان برای بازدید است مستقیما پس از دوره موسمی زمانی که آب و هوای خنک و دلپذیر است.

شهر قدیمی

در روزهای مغول شهر قدیمی 9 متر دیوار آجری احاطه شده بود و تا به حال یک حصار

در اطراف آن در حال اجرا با یک رودخانه راوی که به عنوان حفاظت برای شهر متصل

شده است.
جاده مدور در اطراف حصار به سیزده از طریق دروازه های دسترسی به شهر. برخی از

تحمیل ساختارهای از این دروازه ها هنوز هم حفظ شده است.
در بازار یک شهر قدیمی هنوز هم در سرتاسر مغازه های کوچک که در آن صنعتگران

مشغول تبدیل از استاد قطعه در مس، برنج، نقره و همچنین منسوجات در مد های سنتی

دیده می شود می آید.


مشاهیر

    محمد اقبال: ادیب، اندیشمند، و شاعر در زبان‌های اردو و فارسی.
    محمد طاهرالقدری: مؤلف اسلامی، شاعر و نویسنده.
    فیض احمد فیض : شاعر در زبان اردو.
    سعادت حسن منتو: نویسنده داستان‌های کوتاه در زبان اردو.
    رودیارد کیپلینگ: رمان نویس در زبان انگلیسی، نویسنده.
    باپسی سیدهوا: رمان نویس در زبان انگلیسی، نویسنده.
    محسن حمید: رمان نویس در زبان انگلیسی، مؤلف.
    شائونا سینگ بالدوین: رمان نویس، مؤلف.
    پران نویل: مؤلف.
    محمدتقی خان:نوجوان حافظ و نابغه قرآنی ،متولد1997،مقیم ایران

منابع

    ↑ خانه کوکو، هنرکده ای در محله روسپی‌های لاهور، بی‌بی‌سی فارسی
    ↑ ۲٫۰۰ ۲٫۰۱ ۲٫۰۲ ۲٫۰۳ ۲٫۰۴ ۲٫۰۵ ۲٫۰۶ ۲٫۰۷ ۲٫۰۸ ۲٫۰۹ ۲٫۱۰ ۲٫۱۱ «No committee to develop ties with Lahore's twins». Daily Times of Pakistan. بازبینی‌شده در ۲۰۰۸-۰۲-۰۸.
    ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ ۳٫۴ ۳٫۵ ۳٫۶ ۳٫۷ «Lahore Sister Cities». Chicago Sister Cities International Program. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۰۰۷-۱۰-۱۹. بازبینی‌شده در ۲۰۰۸-۰۲-۰۸.
    ↑ «Council okays peace committees: Lahore and Chicago to be declared twin cities». The Post. بازبینی‌شده در ۲۰۰۷-۰۵-۱۶.
    ↑ «Lahore & Chicago». Chicago Sister Cities International Program. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۰۰۷-۱۲-۲۵. بازبینی‌شده در ۲۰۰۸-۰۲-۰۸.
    ↑ «Lahore and Chicago declared sister cities». City District Government of Lahore. بازبینی‌شده در ۲۰۰۸-۰۲-۰۸.
    ↑ «Musharraf holds talks with Córdoba's leaders». Associated Press of Pakistan. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۰۰۷-۱۰-۱۳. بازبینی‌شده در ۲۰۰۸-۰۲-۰۸.

لاهور

bottom of page